Francouzské sýry
autor: Petr Rys
Po zaplacení přijde do mailové schránky odkaz ke stažení ve formátu .pdf . Prodejce není plátce DPH.
Francouzské speciality od měkkých plísňových sýrů po zrající tvrdé.
Dělení francouzských sýrů. Kozí sýry, sýry z Korsiky, čerstvý sýr, sýry zrající pod mazem, sýry s bílou a modrou plísní, sýry typu Tomme, Pyrenejské sýry, zásady výroby a receptury.
Plísňové sýry typu Camembert, Roquefort, Picodon, Reblochon, Saint Maure, Valencay a další. Sýry zrající pod mazem např. Livarot, Munster a pod.
Dnes stěžejní téma kurzu "na živo" - Měkké, zrající a plísňové sýry.
299.- Kč





Náhled e-knihy
Je základem sýra, který chcete vyrobit sladké srážení nebo tvaroh? Jaké kultury použít, jaké plísně. Otáčení, solení, sušení, sýrařský popel atd. Zrání, vlhkost, teploty.