Výrobky z mléka nejen v domácích podmínkách

autor: Petr Rys 

Po zaplacení přijde do mailové schránky odkaz ke stažení ve formátu .pdf. Prodejce není plátce DPH.

E-book, který by měl být první. 

Pomůže Vám začít s výrobou sýrů a dalších mléčných výrobků doma i na farmě.

Pochopení všech souvislostí výroby Vám umožní se rozhodnout, které sýry jsou pro Vás nejzajímavější a půjdou dobře vyrobit ve Vašich podmínkách. A kterým se budete muset přizpůsobit a vyvinout tak větší úsilí abyste dosáhli kvalitního výsledku.

299.- Kč

Koupit Výrobky z mléka ...

Jak udělat sýry, které si zamilujete.

Základní vlastnosti mléka a historie jeho zpracování. Najděte si sýr pro sebe.

Jak se stát dobrým sýrařem.

Všechna kroky od začátku do konce mají vliv na výsledek. Dobré mléko je klíčové pro kvalitu výrobků, jak ho získat a uchovávat.

Jak začít?

Poznáte základních devět výrobních směrů, ze kterých můžete při výrobě vycházet. Zjednodušeně, budete vědět, co se kdy děje a proč a jak dosáhnout požadovaného výsledku.

Kultura je základ.

Volba správných mlékárenských kultur a zvolení správného postupu výroby spolu souvisí. Proto je potřeba znát jejich základní vlastnosti, což nám napoví jejich složení.

Poradenství.

Když bude potřeba rád Vám poradím jak dál.

Technologie výroby.

Pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování a jak na kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další

Jak funguje syřidlo.

Správné zasýření je polovina úspěchu. Proto je nutné bezpečně zvládnout tento proces a mít ho plně pod kontrolou.

Jak lisovat a solit.

Finální fáze výroby, jako solení a lisování mají své zásady.

Jak probíhá zrání.

Zrání, poslední krok k úspěchu, je ovlivněno ještě mnoha faktory - teplot a vlhkosti, vhodnost prostředí, voskování, nátěry, ošetřování a omývání sýrů

Všechny kroky spolu souvisí.

Všechny kroky výroby se vzájemně ovlivňují a spolu mají vliv na konečný výsledek.