Chuť Skandinávie

Začni tam, kde jsi. Použij to, co máš a vytvoř, co se dá.

Pro sever je typické využití místních zdrojů. Ty nejsou nikterak bohaté, ale možná o to zajímavější.

Nás bude zajímat např. typický žitný chléb, syrová úprava Lososa, příprava mletých mas a typické obložené chleby, snad vším, na co si vzpomenete. Polévka z toho, co moře nabízí.
 
Nebude určitě chybět ani káva a čaj s nějakým tradičním zákuskem.
 
Co ze sýrů?
Samozřejmě sýry Ementálského typu a Goudy. To z tvrdých sýrů. Dále tvaroh a jeho využití. A místní syrovátkové speciality Brunost, Mysost a potom Skyr.

Něco navíc?
To je jen nástin, dá se předpokládat, že lektor ještě vymyslí něco navrch. Předpoklad tedy je, že bude co jíst a pít.
 
 

Pokud máte zájem o konzultaci vzorků, sýrů, pečiva nebo prostě jen chcete něco přivézt ochutnat, vemte určitě s sebou. Třeba Cider by se hodil :-))

3.600,- Kč

Přihlásit se na kurz

Další kurzy

Výroba sýrů 1 - základy pro všechny sýry

Výroba sýrů 2

Tažené, pařené a nakládané sýry

Tvrdé a polotvrdé sýry

Měkké, zrající a plísňové sýry

Sýry 4 dny - komplet

Sýry doma a další výrobky z mléka