Výroba sýrů 1 - základy technologie

Kurz, který je základem pro výrobu všech sýrů. Tvrdých, polotvrdých, čerstvých, plísňových, tvarohových i tažených. Ať už jsou vyráběny sladkým či kyselým srážením. Sýrů, které jsou ke spotřebě za pár dnů nebo budou zrát několik měsíců. Vše řídí ty správné kroky, kterým když porozumíte, budete schopni dělat všechny sýry, na které si vzpomenete.

 

Mléko a jeho zpracování má svou historii a své zákonitosti a to je zdrojem informací i pro dnešní výrobu. Budeme-li respektovat, že pracujeme s živými organismy a vytvoříme jim správné podmínky k životu, odměnou nám bude výsledek, který očekáváme. Základních děvět výrobních směrů nám pomůže pochopit, co se při výrobě děje. Budeme se umět rozhodnout, který z nich použít, abychom vyrobili to, co chceme. Každý krok ve výrobě má svou roli. Vše je důležité, od kvality mléka, přes výběr kultury, správné sýření, krájení, volbu formy, dohřívání, solení, až k finální fázi, kterou je zrání a ošetření sýrů během něj. 

 

To je náplní Výroby sýrů 1. Žádný další kurz už nepotřebujete, pokud budete pozorní, samostatní a vnímaví. A když ne, tak jsou připraveny další kurzy, ve kterých se můžete zdokonalit :-).

 

Co se dozvíte?

Základní kroky a výrobky potřebné k pochopení technologických postupů ve všech fázích výroby od zaočkování po lisování ... kvalitní tvaroh, jogurt, kefír, čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný a nelisovaný, plísňový sýr, čedarování, tažení sýrů a další ...

Ke kurzu jsou připravena skripta včetně základních receptur. Ta Vás povedou krok za krokem nejen při kurzu, ale i při Vaší další práci doma.

 

3.800,- Kč

Přihlásit se na kurz

Výroba sýrů 2

Sýry doma a další výrobky z mléka

Tažené, pařené a nakládané sýry

Sýry 4 dny - komplet

Tvrdé a polotvrdé sýry

Měkké, zrající a plísňové sýry