Výroba sýrů 2 - praxe + zaměřeno na vybrané téma

Praxí navážeme na Výroba sýrů 1. Vyrobíme sýry, o kterých jste na jedničce mluvili. Co jste se na jedničce dozvěděli, na tomto kurzu uvidíte a zdokonalíte. Znovu probereme technologické návaznosti základních devíti směrů.

Kurz je vždy tématicky rozšířen o Tvrdé a polotvrdé sýry nebo Měkké, zrající a plísňové sýry nebo Tažené a nakládané sýry.

 

Na tomto kurzu je větší časový prostor pro Vaše otázky. Doladění všeho, co uteklo na jedničce nebo není zcela jasné. Pro konzultaci Vaší výroby a konkrétních dotazů.

Co se dozvíte?

Výroba vybraných sýrů od měkkých, přes plísňové až po zástupce polotvrdých a tvrdých sýrů. Podrobněji probereme kategorii zakysaná mléka a jogurt. Každá skupinka bude vyrábět něco jiného a vše budeme vzájemně konzultovat a porovnávat. Sami od začátku do konce pod vedením lektora.
 

PS: absolventi jedničky už vědí, že výroba sýrů není "o receptech", ty jsou jen vodítkem ke zvolení správného postupu a o představě toho, co chcete vyrobit.

 

Zajímá Vás konkrétní sýr nebo technologie? Napište, zařadíme do programu.

Vezměte s sebou, co jste už vyrobili! Ochutnáme a probereme!

3.800,- Kč

Přihlásit se na kurz

Výroba sýrů 1 - základy technologie

Sýry doma a další výrobky z mléka

Tažené, pařené a nakládané sýry

Sýry 4 dny - komplet

Tvrdé a polotvrdé sýry

Měkké, zrající a plísňové sýry